LÁSKA IDE CEZ ŽALÚDOK

KLOPSY S HRÁŠKOM

07.05.2010 20:14

Suroviny:
75 g teľacieho mäsa bez kostí
150 g hovädzieho mäsa bez kostí
125 g bravčového mäsa bez kostí
1 vajce
160 g konzervovaného hrášku
70 g žmlí
60 g margarínu
25 g strúhanej žmle
70 g cibule
25 g hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.



Postup:
Mäso pomelieme, pridáme vo vode namočenú, vyžmýkanú žmľu, polovicu nadrobno nakrájanej cibule, soľ, korenie a strúhanku. Hmotu vypracujeme a tvoríme guličky, ktoré sploštíme na hrúbku 2 cm. Na dvoch tretinách tuku opražíme druhú polovicu nadrobno nakrájanej cibule, pridáme múku, krátko osmažíme, zalejeme vodou, dobre rozšľaháme, povaríme, precedíme. Klopsy opečieme na jednej tretine tuku do svetložlta, zalejeme pripravenou šťavou a dusíme asi 10 minút. Pred dovarením šťavy pridáme konzervovaný hrášok.

Tvorba web stránok zdarma Webnode