Budeme potrebovať:
350 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové), 1 vajce, 25 g cibule, 60 g strúhanky, 75 g žemlí, 30 g oleja, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 60 g margarínu, 75 g koreňovej zeleniny, 25 g cibule, 50 g hladkej múky, 125 ml mlieka, 15 g cukru, 10 g horčice, 50 g nakladaných hríbov, 10 g kapary so soľou, citrón, ocot, divoké korenie, soľ.
Postup práce:
Do mletého mäsa pridáme vajcia, strúhanku, nastrúhanú cibuľu, namočené a vyžmýkané žemle, mleté čierne korenie, soľ a všetko dobre premiešame. Z tejto hmoty tvoríme okrúhle bifteky, ktoré rýchlo opečieme na rozpálenom oleji. Na tuku opražíme zeleninu s cibuľou a korením, pridáme citrón, ocot, zalejeme malým množstvom vriacej vody. Tento základ vlejeme na pekáč, do ktorého uložíme opečené bifteky a v rúre ich dusíme. Udusené bifteky zo šťavy vyberieme, šťavu zahustíme, prevaríme, pridáme cukor, soľ, horčicu, podľa potreby rozriedime a varíme asi 30 minút. Pred koncom varu pridáme mlieko, omáčku ešte raz prevaríme a precedíme na udusené bifteky. Ako vložky do omáčky pridáme nasekané kapary, na plátky nakrájané nakladané hríby a ešte raz necháme prejsť varom.