Suroviny:
Palacinky: 500 ml mlieka
1 vajce
300 g hladkej múky
75 g pokrmového tuku
soľ. Hašé: 225 g hovädzieho mäsa bez kostí
100 g bravčového mäsa bez kostí
40 g margarínu
35 g hladkej múky
35 g strúhanky
35 g cibule
mleté čierne korenie
soľ. Obaľovanie: 100 ml mlieka
65 g hladkej múky
125 g strúhanky
1 vajce
150 g pokrmového tuku.
Postup:
Palacinky: Z mlieka, vajec, soli a múky pripravíme riedke cesto, dobre ho rozšľaháme, aby nezostali hrudky a na palacinkári na tuku vyprážame palacinky, ktoré plníme mäsovou plnkou hašé, ktorú pripravíme takto: Uvarené alebo udusené mäso najemno pomelieme, pridáme soľ, čierne korenie, opražnú cibuľu s múkou, strúhanku. Rozriedime vývarom z mäsa a za stáleho miešania dusíme asi 15 minút. Pripraveným hašé potrieme jednotlivé palacinky, stočíme, obalíme v múke a vo vajciach, ktoré sme rozšľahali v mlieku, v strúhanke a vyprážame na rozpálenom tuku po oboch stranách dočervena.